welcome note

Jum jadi follower saya!

kahwin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

KLIK KLIK INI

online user

KLIK KLIK SINI

Jan 12, 2013

Checklist Kahwin Aku - 22 hari dari sekarang -

 Salam 1 Malaysia


       Ya, ini lah checklist aku untuk majlis kahwin nanti, sebenarnya dengan adanya checklist ni ianya memudahkan kita untuk merancang dengan lebih teratur serta tersusun untuk majlis perkahwinan kita tu nanti, Aku juga tak ketinggalan. Yelah kahwin ni majlis yang besar kan, Untuk memastikan majlis kahwin aku tu best serta meriah tanpa sebarang cacat cela aku perlu ada checklist...



Tarikh
- Nikah                        = 10 Mac 2013
- Resepsi                     = 10 Mac 2013  ( aku buat 2 majlis dalam satu hari)



Tempat

- Nikah                       = Masjid Al - Ansar
- Resepsi                    = Dewan MPAJ  Au2 Taman keramat



Masa

- Nikah                      = Pukul 9 - 11 pagi
- Resepsi                   = Pukul 11.30 pagi - 4.30 ptg



Warna Tema

- Nikah                      = Dusty pink & Purple magenta
- Resepsi                   = Purple, red,gold and tifanny blue



Hal-hal Penting

- Duit hantaran         = Done
- Mas Kahwin            = Done
- Tok kadi                = DONE
- Hantaran utk aku   = 5 dulang Done
- Hantaran utk dia    = 7 dulang Done


Kursus kahwin & dokumen penting
- Kursus kahwin       = Done 
- HIV Test                = Done
- Borang nikah          = Done
- Borang Tok Kadi   = DONE
- Borang lain-lain      = Done borang kebenaran kahwin lelaki



Jumlah Tetamu

- Nikah                    = Keluarga terdekat, rakan-rakan, bakal mertua (100pax)
- Resepsi                 = Anggaran 1100 tetamu


Jamuan
- Nikah                     = Sebab aku buat majlis satu hari, so jamuan waktu resepsi saja, jimat)
- Resepsi                   = Katering Sri Payung  Done 80%


Kek Kahwin
- Resepsi                  = Dapat kek 3 tingkat free dari pihak katering


Kad Kahwin
- Resepsi                 = Done DIY , done distribute



Senarai tetamu

- Resepsi                = Done



Make up

- Nikah                 = Songket Sutera Andaman Done deposit
- Resepsi              = Songket sutera andaman juga


Henna (inai)
- Nikah & resepsi     = dalam pakej Songket Sutera andama


Tema Pelamin dan hiasan
- Nikah                    = Tak ada pelamin, baju tema simple and sweet
- Resepsi                 = Tema arabic

Persalinan pengantin

1) Kain dan bahan
    -Nikah               = Done for both
    - Resepsi           =Songket sutera andaman yang sediakan semua Done for both

2)  Design
     - Nikah             = Done for both
     - Resepsi          = Done for both            

3) Tailor
     - Nikah            = Done 
     - Resepsi          = Songket sutera andaman fitting bulan 2

4) Kasut
     -Nikah           = Done
     - Resepsi       = Aku : dalam pakej songket sutera
                              Dia  : Pakai yang nikah punya

Bridemaids
 - Nikah & sanding  = DONE

Family attire
  - Nikah & sanding = Purple

Pengapit attire   = Done

Hiasan Hantaran
- Aku          = Done
- Dia           =Done 

Official Photographer (OP)
-Nikah & resepsi       = Myshuttergeek Done deposit


Official videographer (OV)

- Nikah                     = Myshuttergeek

Doorgift
- Resepsi             = Almost done


Bunga Pahar

- resepsi              = Done


Handbouquet

- Nikah & sanding  = Songket sutera andaman DONE

Hiburan
- PA System        = Done deposit


Hal-hal lain
- Penunjuk arah    = DONE
- Bunting               = Done
-TQ tag                      = Done
-Rubber stamp           = Done
-Guestbook               = Done
-Photobooth              = Done signage, backgroud by Stylo candy buffet
-Candy buffet            =Stylo candy buffet Done deposit 
-Ice cream booth       = Wafi soft aiskrim  Done deposit
-Bunga manggar        = Done

Penginapan
-Family lelaki            = Done deposit Rm 50

Honeymoon
- Tarikh                   = 15 - 18 mac 2013
-Tempat                  = Krabi
- Flight                   = Airasia Done ( mahal weh)
-Passport                = Done for Both
                               ( Yeay da settle.. tunggu masa nk pegi je)
                                 


  Siap pun.. penat betul kemain panjang checklist aku kan, haruslah!!!hehehhehe


OK BYE...







Sharing is Loving :}

16 comments:

washura10 said...

jom visit blog sy..
http://washura.blogspot.com
sy mengambil temnpahan menjahit manik,membuat veil pengantin dan menyewakan veil

eddany @ WE said...

all b best on ur wedding prep...
hope sume berjalan lancar okey...
slaam kenal dari WE
http://wehmimpiindah.blogspot.com/

ayeen muhammad said...

thankz eddany...hope xde apa2 masalah...

Miss Dilla said...

Salam Ayeen.. seronoknya tgk checklist Ayeen.. Suma pon done, still ada sebulan b4 mjlis..bestnya, xde la pgntin kena stay up every night before wedding siapkan ap2 kan? congarts in advance for your wedding dear :)

ayeen muhammad said...

hai Dilla..

heee tu la.. dah done pun kesemuanya.. skrg masa untuk ayeen manjakan diri dan dapatkan rehat yg cukup..

asha adanan said...

http://aishahradhiah-spa.blogspot.com/?m=1

Go for full body treatment before your big day dear :)

asha adanan said...
This comment has been removed by the author.
asha adanan said...

http://aishahradhiah-spa.blogspot.com/?m=1

Go for full body treatment before your big day dear :)

ayeen muhammad said...

tq..ayeen mmg nak pegi..tunggu cuti..heee

NinaAz said...

Jumpa blog ayeen ms search krabi island tadi. Hihihi. Nina pg 27-29march ni. First honeymoonnnn. Weeee--- ayeen g esokkk eahhh

ayeen muhammad said...

NinaAz
Ayeen dah balik dah pun ni..heeee.. best sgt2

-yana mz- said...

hai cik ayeen..minta sharing check list..tq!

ayeen muhammad said...

ok yana.. ambikla..

mohammad arif shafiq isa said...

salam..tumpg tnye..sy pn nk buat akad nikah dan resepsi dlm 1 hari.tp xpasti cmne nk buat.hntrn smue bwk ms nikah atau ms laki dtg tghri utk bersanding tu ye?

ayeen muhammad said...

Arif

masa nikah sy aritu bawak mas kahwin n cincin jew.. sy bawak semua dulang2 waktu bersanding.. kalau nak senang sebenarnya bawak semua waktu nikah,. disebabkan saya nikah kat masjid jd x bawak semua la. kalau nikah kat rumah lg senang bawak semua benda.. nnt time sanding x yah susah2 nak cari orang untuk pegang dulang lagi..

~Nor Arena~ said...

salam..
waa suka baca chekclist kamu.. boleh nmpak dengan jelas what we need to do... :) tq sis... i'm B2B i'allah jun 2014... doakan sy..

http://arenamuslimah.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails