welcome note

Jum jadi follower saya!

kahwin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

KLIK KLIK INI

online user

KLIK KLIK SINI

Apr 17, 2014

Set Kurus Shaklee ,tips dan cara pengambilan

Salam blogger sekian..


WOW.. kajian telah menunjukkan ye ramai orang gemuk dimalaysia!!
Mana satu pilihan anda??
 Kurus suami tersenyum gembira, gemok suami buat tak tahu..ehhehe

        Hari ni ayeen cuti jadinya adalah masa untuk mengupdate blog..Kali ni kita cerita-cerita tentang SET KURUS SHAKLEE,.. kenapa nak kene kurus?? gemok pun comel apa!!

Ok gemuk memang comel.. Gemuk menyebabkan anda mendapat banyak jenis penyakit antaranya penyakit jantung, kolesterol tinggi dalam darah, Kencing manis..dan lain-lain..
Jadi nak ke jadi seorang yang gemuk comel tapi berpenyakit???? adehhhh syuhhh tolong pergi jauh-jauh lelemakkkk!!!! 

Jum kita cerita-cerita tentang PRODUK KURUS SHAKLEE, Pilihan yang ada mengikut bajet serta cara pengambilan.. Diharap dapat menjadi panduan lengkap untuk anda..



Shaklee mengamalkan 3 peringkat untuk kurus iaitu


1) Membakar

-Pemecahan lemak dan kolestrol 

2) Mendetox atau membuang

-Membuang lemak dan toksin dalam badan

3) Membina

-Untuk membina otot dan mengelakkan dari kulit menggeleber


  
 Proses pemecahan lemak 

-Boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau Omega Guard.  Lecithin/Omega Guard dinamakan pengemulsi semulajadi kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak atau pun dengan istilah yang senangnya ialah mencairkan lelemak tepu uolls..



Boleh pilih salah satu.. Untuk hasil lebih baik boleh piih dua-dua!!
Proses mendetox dan membuang

-Adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Bagi yang tidak sembelit, boleh mengambil Alfalfa, dan yang mengalami masalah sembelit, boleh ambil Herb-Lax.. Herb-lax ni memang akan membuatkan kita kerap ke tandas.. untuk yang rasa tak suka jenis yang boleh membuatkan kita perlu ke tandas selalu boleh pilih ALFAFA..Oh ya..Herb-Lax tidak sesuai untuk ibu yang menyusu kerana ia akan menyebabkan bayi cirit-birit.



Mengikut Pilihan anda



      Proses membina otot 
-Dengan protein. Ini adalah kerana protein sangat membantu dalam meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot dari bebas lemak.

Untuk protein yang terbaik, disyorkan kawan-kawan mengambil Cinch Shake Mix tetapi bagi ibu yang menyusu  disyorkan mengambil ESP ..(ESP juga membantu dalam membanyakkan susu badan)   


Pilihan di tangan anda bagi yang rasa tak menyusu badan tetapi nak ambil ESP pun boleh, (ESP membantu mengenyangkan dan mencantikkan kulit)





Kenapa mesti mengambil protein?

Kerana apabila lemak diurai dari badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam.



   Jum kita review Set-set Kurus Shaklee mengikut bajet anda..

1) SET KURUS PALING  BAJET
-Terdiri dari proses pemecahan lemak dan proses mendetox dan membuang sahaja


Ok ini yang macam ayeen amalkan mula-,mula dulu



Anda boleh buat pilihan ALFAFA atau HERB-LAX



2) SET KURUS LENGKAP SANGAT

-Terdiri dari proses pemecahan lemak, proses detox dan membuang serta proses membina otot.. Sesuai untuk ibu menyusu.. yang tak menyusu pun boleh,. tertakluk pada bajet anda!!


Pilihan 1

Pilihan 2
Cinch shake ni ada 3 perisa yer..sangat sedap.. bagi yang tak sukakan rasa soya ESP boleh tukarkan dengan Cinch ni.. perisa Chocolate, cafe latte dan vanilla..





3) SET KURUS POWER

- Set kurus power bila anda add on lagi item seperti HERB-Lax dan Omega guard.. memang terbaik hasilnya!!




Ambil semua ni.. Berdesup lemak lari!!! uolsss
Cinch boleh juga tukar dengan ESP.
   HAISSHHH!!! Kenapa banyak yang perlu diambil dalam set kurus Shaklee???? produk lain 1 je dah boleh kurus bertingkek - tingkek!!!

   Sabar dulu...baca ni..


- Ini adalah kerana Set Shaklee tidak seperti Set Kurus jenama lain yang memberikan kesan dengan cepat dan tidak kekal, dengan Shaklee insyaallah kurus anda kekal!!!!..


  Selain itu, Tak perlu berpantang-pantang, anda boleh makan je apa yang anda nak makan.. tetapi harus diingat, makan lah seperti manusia, jangan makan seperti raksasa.. kerana makanan badan binasa!!!..


    TETAPI!!!!!  ini bukan bermakna kawan-kawan tidak perlu berpantang !!!anda perlu mengurangkan LEMAK dan perlulah juga bersenam dan MINUM AIR SEBANYAK 3 LITER supaya proses pengurusan berjalan dengan lebih berkesan. Ya Allah senangnya!!!


  Selamat sangat-sangat untuk ibu dalam pantang, selepas bersalin dan menyusu anak,. Produk lain leceh sangat lah, dalam pantang tak boleh ambil, menyusu anak tak boleh ambil habis bilanya nak mengurus!!!


GRRRRRRRRRRR.. 

JANGAN MARAH!! 

Dengan set kurus SHAKLEE.. menguruslah anda!!



 Cara pengambilan Set kurus Shaklee

- Ini cara ayeen ye, dengan cara ni memang ayeen turun berpuluh kilo!! 

Bagi yang ambil set kurus bajet boleh ikut cara ni!!!


1) Lechitin : 3 biji lepas makan tengahari dan 3 biji selepas makan malam

                    ( maksimum 6 biji     sehari)
     

2) Alfafa : 3 biji selepas makan tengahari, 3 biji selepas makan malam 


         ( maksimum 10 biji sehari, jika anda ok dengan pengambilan 3 biji dahulu, boleh la cuba ambil maksimum iaitu 5 biji selepas makan tengahari 5 biji selepas makan malam)


Bagi yang tak turun dengan cara diatas boleh try cara macam ni pulak yer..



1) Lechitin: 3 biji sebelum makan tengahari dan 3 biji selapas makan malam


 2) Alfafa  : 3 biji selepas makan tengahari, 3 biji selepas makan malam 



         ( maksimum 10 biji sehari, jika anda ok dengan pengambilan 3 biji dahulu, boleh la cuba ambil maksimum iaitu 5 biji selepas makan tengahari 5 biji selepas makan malam)


Bagi yang ambil Set Kurus Lengkap ikut cara ni



1) ESP : Ambil 1 sudu penuh setiap pagi sebelum sarapan,
 campurkan dengan air suam
               atau minuman kegemaran anda seperti milo, oren sunquick, Dutch lady perisa 
                strawberry dan lain-lain

                                                                  ATAU

2) Cinch: Ambil 1 sudu penuh dan bancuhkan dengan air suam atau air sejuk ambil 

                 sebelum sarapan dan sebelum makan tengahari
                                      
                       
3) Lechitin : 3 biji lepas makan tengahari dan 3 biji selepas makan malam
                      ( maksimum 6 biji sehari)
     

4) Alfafa : 3 biji selepas makan tengahari, 3 biji selepas makan malam 


         ( maksimum 10 biji sehari, jika anda ok dengan pengambilan 3 biji dahulu, boleh la cuba ambil maksimum iaitu 5 biji selepas makan tengahari 5 biji selepas makan malam)

TIP: Kalau bajet lebih boleh la ambil ESP/ Cinch tu 2 sudu sekali sehari lah.. Pastikan ESP dan cinch tidak diambil melebihi 2 sudu sehari.. Bertindak sebagai Meal replacement.


Bagi yang ambil Set Kurus Power rujuk sini ye.



1) ESP : Ambil 1 sudu penuh setiap pagi sebelum sarapan ,
               campurkan dengan air suam atau minuman kegemaran anda seperti milo, 
               oren sunquick, Dutch lady perisa strawberry dan lain-lain

                                                                                            ATAU

2) Cinch: Ambil 1 sudu penuh dan bancuhkan dengan air suam atau air sejuk ambil

                sebelum sarapan dan sebelum makan tengahari
                                      
                       
3) Lechitin : 3 biji lepas makan tengahari dan 3 biji selepas makan malam ( maksimum 6 biji sehari)
     

4) Alfafa : 3 biji selepas makan tengahari, 3 biji selepas makan malam 


         ( maksimum 10 biji sehari, jika anda ok dengan pengambilan 3 biji dahulu, boleh la cuba ambil maksimum iaitu 5 biji selepas makan tengahari 5 biji selepas makan malam)

5) Herb-lax :  Ambil 3 biji sehari untuk 3 hari berturut-turut untuk tujuan detox dan 
                         pembersihan usus, selepas 3 hari ambil 2-3 biji 3 kali seminggu.. 
                         contoh: hari isnin, rabu dan jumaat

                         ( Perlu bersedia ye sebab anda akan kerap  keluar masuk tandas)


6)Omega Guard : 2 atau 3 biji sehari ambil selepas makan tengahari bersama-sama lechitin, 

                                alfafa dan herb-lax ( maksimum 3 biji)


   Anda nak jadi macam orang di bawah ni tak??



Siapa ni? ni la tuan punya blog..hehe

    Cerita penuh tentang kejayaan ayeen menguruskan badan boleh klik ----->  Ayeen Turun 12kg


 






Sharing is Loving :}

2 comments:

aainamardhiah said...

after ambik herb lax mlm tu.. esk nya mmg akn ke tandas ke ? kenapa sy x ya ?

Ayeen Muhammad said...

Kebanyakkan org mcm tu.. awk ambik berapa biji skali mkn ye?

Related Posts with Thumbnails