welcome note

Jum jadi follower saya!

kahwin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

KLIK KLIK INI

online user

KLIK KLIK SINI

Apr 25, 2014

Set Menyusu Shaklee

Salam mommy-mommy..

   Shaklee ternyata merupakan pilihan ibu-ibu yang menyusukan badan,.Rata-rata sudah mengetahui khasiat produk shaklee didalam membantu ibu-ibu menyusu.


  Mengapa ianya menjadi pilihan ibu-ibu ye? 


  Kalau dinilai daripada segi ‘menggalakkan penghasilan susu’ mungkin sama. Tetapi  Set Menyusu Shaklee  ni khasiatnya lebih daripada itu... Ia bukan sekadar ‘milk booster’. Jom tengok apakah khasiat  Set Menyusu Shaklee  ni..

Kelebihan  Set Menyusu Shaklee

-Memperbanyakkan susu ibu/Milk Booster
-Menjadikan ibu lebih bertenaga
-Mengurangkan tekanan/stress
-Mengelakkan risiko postpartum/meroyan
-Memperbaiki hubungan intim suami isteri
-Mencantikan kulit
-Mengawal berat badan – Memberikan rasa kenyang yang lebih lama
-Menjadikan wajah cantik berseri
-Membantu mengurangkan masalah sakit-sakit badan


    Berapa ramai ibu-ibu yang boleh memastikan keperluan nutrisinya mencukupi untuk penghasilan susu? 

    Mungkin ibu-ibu yang tidak bekerja/suri rumah dapat memastikan nutrisinya cukup, bagaimana pula dengan ibu-ibu yang bekerja?? Dapatkah mengimbangi segala nutrisi yang diperlukan oleh badan ketika sibuk bekerja??


  Manakala bagi ibu yang memang menitikberatkan pemakanan pula adakah sedar yang kebanyakan nutrisi makanan yang dimakannya telah termusnah semasa proses memasak/penyediaan lagi.

  Oleh sebab itu makanan tambahan serta vitamin diperlukan untuk memastikan keperluan nutrisis ibu-ibu menyusu dipenuhi, maka shaklee mengeluarkan produk yang sangat bagus untuk keperluan ibu.


Jadi anda perlu faham cara tubuh anda berfungsi untuk penghasilan susu yang berkualiti.

 Nutrisi lengkap –> Ibu Sihat –> Susu ibu banyak.

 Jum kita berkenalan dengan set set menyusu shaklee,Ini merupakan set menyusu Paling ASAS, iaitu SET BAJET MENYUSU

                                                                                                                    



Set ini terdiri dari ESP dan Alfafa,

★ Alfalfa (Bagus untuk menggalakkan susu)

★ Energizing Soy Protein [sumber protin berkualiti tinggi yang lengkap dengan 9 asid amino penting. Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu)

Kelebihan lain ESP:
  • Kulit semakin cantik, gebu, halus dan berseri
  • Parut di muka jadi pudar
  • Tenaga berpanjangan pagi ke malam
  • Kurang letih
  • Memberi rasa kenyang yang agak lama, sesuai bagi ibu yang nak menghilang berat badan
  • Sistem perlindungan badan semakin bagus
  • Mengawal paras kolestrol
  • Menyokong kesihatan jantung dan prostat
  • Penyerapan vitamin lain lebih baik dengan ESP
  • Mengurangkan alergik

 Kelebihan lain Alfafa
  • Sistem penghadaman lebih baik
  • Mengawal kolestrol dalam darah
  • Membuang toksik dalam badan
  • Mengurangkan masalah gastrik
  • Membantu merawat keputihan
  • Mengelakkan bau badan (tak payah beli deodorant)
  • Mengurangkan asthma
  • Memberi kesan 'Kacip Fatimah'
  • Meningkatkan kesuburan
  • Juga, hubungan suami isteri menjadi lebih HOT!


SET B ( Menyusu)




SET B terdiri dari alfafa, Vita-Lea, B-Complex dan Vita-C,Set basic untuk ibu yang tiada masalah penyusuan. Ianya lebih untuk memperkayakan susu ibu dengan zat dan nutrisi semata-mata. 


Alfafa:

    Seperti yang kita tahu ialah sebagai milk booster dan mempunya kelebihan lain seperti yang tertera diatas..
raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU.

Vita-lea :

   Multivitamin dengan formula zat besi : sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.

B complex :

    Lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil. 

Vitamin C :

 Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.



SET E


Terdiri dari Vitalea, B complex, Vitamin C, Alfalfa & Ostematrix 

Siapa yang sesuai ambil?

1. Ibu yang sering keletihan melampau.
2. Ibu yang alah dengan susu lembu.
3. Ibu yang ada masalah kekurangan kalsium.
4. Ibu yang stress dengan kerja seharian.


Vitalea :

Multivitamin dengan formula zat besi : sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.

B complex : 

lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil. 

Vitamin C :

 sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.

Alfalfa :

 raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU.

Kalsium@ Ostematrix :

  Kalsium penting untuk membina darah, membina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.




SET LENGKAP MENYUSU (SET 3M)


* Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan
* Si ibu yang nak mula menyimpan stok
* Si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam
* Si ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation


Vitalea :

Multivitamin dengan formula zat besi : sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.

B complex : 

lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil. 

Vitamin C :

 sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.

Alfalfa :

 raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU.

Kalsium@ Ostematrix :

  Kalsium penting untuk membina darah, membina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.

ESP @ Energizing Soy Protein :

  Kompisis vitamin utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel,sel hanya perlukan protein iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.


 SET MENYUSU + SLIM




       Set-set menyusu diatas adalah set-set cadangan bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, pilihan adalah ditangan ibu-ibu sendiri ye.. Shaklee mengikut bajet anda,. ada rezeki lebih cuba yang lengkap, kalau tak ada bajet untuk set lengkap boleh cuba set Basic.

Antara testimoni yang berjaya






  Tunggu apa lagi.. jum dapatkan SET MENYUSU ANDA SEKARANG!!




Sharing is Loving :}

2 comments:

cik mah said...

wah bgusnya...testimoni tu mmg bestlah...nk gak mencubalah nnti...

Ayeen Muhammad said...

Tu lq best sgt kan tgk testimoni..
alhamdulillah ayeen tgh mengumpul stok jd mcm dalam testimoni tu..heeee

Related Posts with Thumbnails