welcome note

Jum jadi follower saya!

kahwin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

KLIK KLIK INI

online user

KLIK KLIK SINI

Aug 6, 2010

MERAJUK.....

 SALAM OLL....
                                                    pandang je bang??

Kenapa pompuan merajuk????lelaki susah nak memahaminye kan.. bg lelaki pompuan ni terlalu complicated..Pompuan mmg suke merajuk tp sebenarnya bukanlah mereka 100% berharap korang akan tunaikan permintaan mereka atau melayan mereka mcm puteri cuma mereka harapkan korang bg perhatian dan mempertimbangkan..tu je kot..hehe..Penyakit Merajuk ini boleh kena pada sape2 je. Tak kira lelaki ke perempuan ke...x kira tua atau pun muda. Orang yang besar atau pun kecil. Anak boleh merajuk dengan emak, emak boleh merajuk dengan anak...so sng cite sume org pon suke mrajuk..hehhe..aku nak bg tip2 utk memujuk ni..baru la sng ckit kan kalo da taw caranye..tp ni tips dikalangan gf/bf je la..tp kalo nak praktikkan utk selaen bf/gf pon bleh gak rasenye..hehehe... sebelum 2 kite kene taw dulu kenapa seseorg tu mrajuk..ni antara contohnye..

 

 

Kenapa merajuk?

1. Cemburu
Yup, ini merupakan faktor utama kenapa si Dia merajuk. Dia cemburu disebabkan ada sesuatu yang mengusik hatinya..cth: anda cerita tentang ex gf anda ke,puji2 pompuan laen dpn die ke..hehhehe

2. Tidak dapat apa yang diinginkan
Si Dia menginginkan sesuatu dari anda, tetapi anda tidak memberikannya. cth, dia nak perhatian anda tp x dpt..anda wat x taw je..hehehe..jgn mcm tu ye..

3. Orang lain lebih hebat dari dia
kadang2 ada gak org merajuk sbb org laen lg hebat dr dia,,..cth kwn baek sendiri dpt result yg gempak dlm exam..so anda pon merajuk n xnak betegur sapa dgn kwn anda 2..

Bagaimana nak pujuk? 

 SENYUM 

                                 

-sebelum merajuk mesti start gaduh dulu kan? So, time dier tengah marah tu korang buat     selamber jer senyum.
-Kalo boleh senyum tu biar lebar sampai ke telinga pun takper. 
-Nescaya gf korang yang plan nak merajuk tu tak sampai hati nak marah atau merajuk ngan korang sebab kesian tengok muka seposen korang tu.

BELI HADIAH 
-Buat korang yang berkemampuan boleh la cuba tip ni. Korang beli ler hadiah yang diidamkan oleh gf korang yang tengah merajuk tu. 
-Konfem terus tersengeh mcm 'kerang busuk' bila dia tengok korang hadiahkan dia BMW 7series. Ahakz~!~

BUAT LAWAK

-Haaa! Yang ni korang kena tengok keadaan cuaca ataupun suhu dan jenis gf korang tu dulu. Jangan main rembat ajer. Tak pasal bertelur dahi korang nanti. 
-Kalau menjadi, silap-silap gf korang yang tengah merajuk tu terkekeh ketawa dek kelakar ngan lawak korang tu.

HANTAR SMS/MMS/VOICE SMS
                             sms pon dah cukup utk pujuk seseorg tu( bg aku la)
-Ops! Jenis ni, korang kena buat bodoh dulu time dia tengah merajuk. Agak dier dah cool sikit, korang ambik henpon dan hantar la mesej untuk mintak maaf. 
-Lagi bagus kalau korang selitkan lawak jenaka dalam sms/ mms/voice sms korang tu.

BUAT BODOH
  
-Kalo korang berani ambik risiko ditinggalkan, korang boleh ler  try tip ni. Bila gf korang tu marah, korang buat bodoh, bila gf korang tu merajuk, korang tetap buat bodoh. 
-Konfem gf korang tu fed-up dan terus ok sebab takder sapa nak layan kerenah dia. Hehehehe...tp x semua mcm ni ye,,ade yg jenis simpan dlm kalo korg x pujuk..tkt meletop nnt lg teruk..(mcm aku)..hahhaaha..

MERAJUK BALIK 
                                              cumel la pulokkk...
-Tip ni paling berkesan dalam memujuk gf yang suka merajuk. Nak tau sebab apa????
-Sebab bila korang pulak merajuk, dah tentu ler dia pulak yang kena pujuk korang.. 
-Tapi kalo dia pulak pakai tips "buat bodoh" yang kat atas ni, aku tak bertanggungjawab. hahahaha.


ni la antara tip2 yg dpt dikongsikan..kdg2 x dpt membantu gakk..so korang gune la cara tesendiri yekk..




                                                                       WASSALAM..

Sharing is Loving :}

2 comments:

raflessia07 said...

aku tgh majuk dgn ko neh.. meh tgk skit skill ko pujuk aku..hahhaaaaaaaaaaaaa

ayeen muhammad said...

wehhh ko majuk ngan aku kew..aku nak wat skill "wat bodo" je la..hehehhe

Related Posts with Thumbnails