welcome note

Jum jadi follower saya!

kahwin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

KLIK KLIK INI

online user

KLIK KLIK SINI

Jan 2, 2012

Review My E-Day part 2 - DIY Bekas Hantaran

Salam.. Hye Peeps..

Ok review hari ni mengenai Bekas Hantaran yang aku DIY.. Nak menjimatkan kos terpaksa la DIY sendiri.. nak beli bekas or bakul2 tu macam mahal sgt la.. kalo Satu bakul or bekas tu berharga dlm lingkungan RM15, kalo 9? 10? 11? 12? 13? kira la sendiri..memang makan beratus2 RM. Jadi solutionnya adelah buat sendiri.. Murah dan berbaloi-baloi. Hanya menuntut kesabaran dan masa.. Ala sambil tengok2 TV pun boleh buat,. kan kan..

                     Teka aku buat guna apa? bahan kitar semula je beb.




                                                                       


apa dia?







   ceteka... ceteka.......







Surat kabar beb..ko ade?
   mesti la ade belambak2 kat umah tu..hehehehhehe
Nak Tengok PIC?

-


-





-



-







-





-



 Pic diatas ni gambar selepas aku menggulung-gulung kertas surat khabar METRO dan di gamkan..Sori la tak ada pic gulung surat khabar.. ada yang da siap je.. Tapi mesti serba sedikit idea tu korang dapat kan..




Pastu aku spray kan dengan spray hitam yang boleh di beli di kedai hardware. Sebenarnya lagi cantik kalau guna syelek. Tapi biasa la malas kan, guna je la spray pastu jemur sampai kering.. Hasilnya.. TARAAAAAAAAa...



Cantik tak? cantik tu xde la sangat tapi sangat-sangat berbaloi dan puas hati..Ni yang belum hias lagi...  Boleh hias ikut suka hati anda.. yang da siap Digubah seperti dibawah... Gubah sendiri juga.. maklum la telampau rajin..hahahhahahahaah





 




                                                                         








Da Abihh dahhhhh.. MUNTAHHHHHH ..hihi

Sharing is Loving :}

15 comments:

Miss Ghost Violet ~ JuLa said...

uiii,
tunanng x gitao...,
anyway,,,,, congrats..dh bertukar status 'tunangan' dah..heheheh

kreative idea hntaran ko..;)

ayeen muhammad said...

huhuhu..cik jula julieeeeeeeee TQ..

Azree Ariffin said...

Assalamualaikum!

Mencari pengacara majlis perkahwinan?
Serikanlah hari bahagia anda dengan alunan pantun, gurindam, madah seloka yang pasti akan mengundang senyum manis para tetamu anda!

Kami menyediakan perkhidmatan Pengacaraan Majlis, Menulis Skrip Pengacaraan, Khidmat-Nasihat Pengurusan Majlis, dan lain-lain. Untuk sebarang pertanyaan, anda dialu-alukan untuk terus post di page Facebook “Qiyasari Wedding Emcee” atau emelkan terus kepada azreeariffin@gmail.com.

Terima kasih!
Qiyasari Wedding Emcee

http://www.facebook.com/pages/QiyaSari-Wedding-Emcee/201179599963747

Anonymous said...

leh x wat tutorial mcm mane nk wat bekas kt atas tu...saya berminat utk tahu n buat la

ayeen muhammad said...

boleh je..tunggu okeyhhh

Anonymous said...

boleh taw berape kertas surat khabar perlu gulung utuk jadi 1 gulungan tiang kertas tu???

sye nk wat mcm dlm gambar..bakul hantaran gak...xpi xtaw lah..
nice idea.cntik pulak tu...;)

Girl Girl said...

Kreatif...

Cik Mashi said...

Cik ayeen.. Tolong bg tuto cmne nk wt bekas hntaran ni... Plessss!!! Hihii :D
chat la gn kite ye.. cikmashi@gmail.com
cik mashi tggu ;)

ayeen muhammad said...

ok cik mashi...

siti sabihah said...

salam dik...
bleh tak awak bg cara pembuatan hantaran kotak?

siti sabihah said...

salam dik...
leh tak bg cara buat hantaran kotak?
then anta sitisabihah@gmail.com
terima kasih dik...

noor afiza said...
This comment has been removed by the author.
noor afiza said...

assalamulaikum sis...leh share x totarial nk wt bekas hntran dri kertas ni...cntik ar bkenan sgt n imat :) lau sis xkisah leh email sy kat afizaerza89@gmail.com pning dh cri idea untuk tunang bln 8 ni..tq sis :)

noor afiza said...

assalamulaikum sis...leh share x totarial nk wt bekas hntran dri kertas ni...cntik ar bkenan sgt n imat :) lau sis xkisah leh email sy kat afizaerza89@gmail.com pning dh cri idea untuk tunang bln 8 ni..tq sis :)

noor afiza said...

assalamulaikum sis...leh share x totarial nk wt bekas hntran dri kertas ni...cntik ar bkenan sgt n imat :) lau sis xkisah leh email sy kat afizaerza89@gmail.com pning dh cri idea untuk tunang bln 8 ni..tq sis :)

Related Posts with Thumbnails