welcome note

Jum jadi follower saya!

kahwin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

KLIK KLIK INI

online user

KLIK KLIK SINI

Aug 24, 2012

DIY Bantal Hantaran Ala Arab


Salam 1 Malaysia

Sebelum tu tempek muka tuan punya blog ye...



 Dah lama betul tak buat entry baru.. Malas yang teramat-amat. heeeeeeee.. Cik Ayeen kembali lagi kali ni nak buat tutorial lagi. Suka buat tutorial sebab dapat share dengan semua orang hasil kreativiti. Sharing is Caring Farmasi...

Kali ni nak share camane Cik Ayeen DIY bantal hantaran untuk majlis kahwin nanti.. tak suprise kan? tp xpa Cik Ayeen tak kisah,.. 

Bahan-bahan :
Polisterin 7 pcs sbb hantaran saya 7
Span nipis ( beli kat kedai bunga reben)
Gam Pistol
Kain
Rambu ramba ( beli kat kedai bunga reben)
kerawang emas (kedai bunga reben)
Manik emas (kedai bunga reben)

















Cara-caranya
scroll gamba-gamba di bawah ye....

1) Balutkan span nipis tu pada polisterin tu sampai jd mcm gamba kat atas.. pastikan potong span tu besar sedikit dari saiz polisterin supaya senang nak balutkan. macam sy, saya potongkan 7 keping sebab hantaran ade 7.





















2) Balutkan kain pula.. potong 7 keping sama mcm span nipis td, saiz pun pastikan besar dari saiz polisterin yang dibalut span nipis tu sebab senang nak lekatkan dengan gam pistol.






















3) Taadaaaaa lepas dibalut.. balut dengan kemas2 ye.. hujung penjuru tu agak susah nak dibalut AJA AJA FIGHTING ye..huuuu






















4) Kerawang dilekatkan pada hujung bantal.. sy lekatkan dengan gam pistol je.. Rambu ramba tu pun saya lekatkan pada penjuru bantal dan jadilah seperti pic dibawah ni. Manik putih tu saja sy tambah. ikut kreativiti la ye nak letak or tak letak pun boleh, Buat di setiap 4 penjuru ye.

















5) Lekatkan manik manik gold tu di sekeliling bantal.





















6) TAARAAAAAAAA..dah siap. buat la sampai 7






















8) Hasilnya






















Selamat mencuba... Takda apa yang kita tak boleh buat. DIY je..

TQ.

Sharing is Loving :}

10 comments:

ayeen luvlie said...

Cik Ayeen!!!Kita pon ayeen tapi Missayeen.HAHAHAHA..Tq tutorial!Nak try buat la!Nanti cheq pos kat blog cheq.Sudikan melawat ye! Sharing is Caring!!

ayeen luvlie said...

http://3monthstogoproject.blogspot.com/

ayeen muhammad said...

hehehe..sama pulak nama kite ye.. try la buat senang je...

Cik Mashi said...

mmg shanteek die men diy.. >_< i like!
btw, free visit/follow laa belog sye yg x seberape tu.. hee:D
cikmashi-bridetobe.blogspot.com
tq..

Ayeen Muhammad said...

Cik Mashi..
tq lawat blog kite..
sama la blog sy pun x seberapa jugak..
hee

Wani Beeha said...

salam.. nk tnye,, bantal hantaran tu beli kt mane??? bape riggt 1??

ayeen muhammad said...

wani Beeha

polisterin tu boleh je cari kat kedai barang kahwin.. kalau yang dah siap tak tahu la ade jual ke tak..

Fia Menulis cengini said...

niceee~~~ fia pun nak try diy pillow cmne.. ade setengah pakai pelapik kek tu kan? tu yg fia tgk.. awat la cantik je bucu yer... upe2 leh pakai polistren yang bentuk tu.. heeee

ayeen muhammad said...

fia
ayeen x guna pelapik kek pun,..susah la yang tu sebab kene bubuh kekabu lagi..ayeen guna polisterin je.. senang..hehehe

salbiah basri said...

beli kt mana kerawang bucu tu? harga berapa 1? :)

Related Posts with Thumbnails