welcome note

Jum jadi follower saya!

kahwin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

KLIK KLIK INI

online user

KLIK KLIK SINI

Feb 2, 2013

DIY inner neck n veil nikah Siap!!!

Salam B2B dan silent readers..


           Sekarang pukul 1:45 pagi ketika Cik Ayeen menaip entri ni.. Esok keje shift pagi ye Cik Ayeen. tak tido lagi ke ooii???....hehe.Disebabkan keiginan DIY tu membuak2 maka memang setiap malam lah lewat tidurku..cecewah. nak buat macam mana time malam je jadi rajin.. siang malas..hohoho

  Ok baru siapkan masterpiece terbaru..ewahh!! bajet retis..heee.. Cik ayeen nak try sesuatu yang lain untuk gaya tudung nikah nanti.. xsuka la pakai tudung berawning.. nanti susah nak cium dahi..heeww.. Antara yang Cik Ayeen DIY..

1) Inner neck..
Cik Ayen beli inner neck silang ni dekat jalan TAR. then ubah suai, tambah kan lace border yang boleh beli kat kedai Bunga reben di Jalan TAR..

nampak tak border lace tu di patch kan macam mana??

Model inner neck..heheheh

             Cik Ayeen potong sebenarnya inner neck jadi muncung macam tu, just try n error nasib baik ok..heheheh

    2) Veil Nikah
 Beli  kain chiffon 1 meter setengah then potong jadi bentuk D, macam ni,,



   Patch-patchkan la lace jadi macam nih..

Cik ayeen patch lace bunga 3D di bahagian kepala je..xnak sarat sangat

jahitla manik-manik sikit.. dah siap..

      Hasilnya....................................................

Seram plak tengok dari belakang..hihi

dari atas


dari tepi

Muka bahagia cik ayeen,,hahahha
 
     Simple kan,, cik ayeen x nak sarat-sarat sangat untuk nikah.. untuk resepsi takpe..heeeeeeeeeeeee

                                                       

                                                                  Terima Kasih...
Sharing is Loving :}

6 comments:

Diyana said...

cantik3 (^_^)
nnti xyah pakai crown pun xpe.. sbb dah cantik dah.. hehe

ayeen muhammad said...

diyana
memang xnak pakai crown bagaipun kat kepala sbb tu wat sarat skit bahagian kepala..heeeee

NinaAz said...

Wahhhh. Gigih gilerrr u diy. Thniahh. Gojesss lor!!!!

ayeen muhammad said...

NinaAz
hehehe.. i memang PenDIY yang sangat tegar..ahakz

Princess Feyqa said...

chantek! bestnyee pandai jahit.. fyqa xpndai la huhu.. fyqa semua tempah je nti jwbnye huhu

ayeen muhammad said...

Feyqa..
ayeen tak pandai jahit sangat pun..jahit tgn biasa2 je..

Related Posts with Thumbnails