welcome note

Jum jadi follower saya!

kahwin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

KLIK KLIK INI

online user

KLIK KLIK SINI

Mar 19, 2013

Saya dah kawen!!!! 9 hari bergelar isteri..

Salam B2B sekalian now ayeen dah pun bertukar status..hehehe



         Alhamdulillah gelaran Cik kini dah bertukar kepada "PUAN"..hehehe.. pada 10/3/2013 tepat pukul 9:20 pagi ayeen selamat menjadi Isteri orang.. Bertempat di Masjid Al Ansar AU2 Taman Keramat,maka termeterailah ikatan kami sebagai suami isteri.. Alhamdulillah..Majlis resepsi kami juga dibuati pada hari yang sama, senang penat skali je..

     Memang bermacam dugaan la sebelum kahwin, antaranya

1) Sehari sebelum majlis, mak mertua masuk wad sebab stroke, Hipertension dah sampai tahap 200 ke atas, kaki kebas2 n x bleh jalan,. tangan pun dah xleh gerak..jadinya time ayeen nikah memang mak encik asben tak ada di sisi,. sian encik asben, ayeen pun sedih sgt..  Ya allah,. sembuhkan lah penyakit ibu mertua ku.. 12/3 Ayeen balik ke  ke kedah nak jaga mak mertua kat hospital..heeeeee.. tanpa asben disisi..sobsobsob,


2) PA system yang senyap sunyi tanpa khabar, bayangkan la ayeen call die utk confirmation die boleh tanya ni yang mana?? dah bayar deposit ke
?? berangin sgt la bila dengar macam tu..Ayeen nak jumpa untuk terangkan aturcara pun die bleh tanya kenapa nak jumpa??.. Sakit pulak hati kite..Haishh nasib baik dtg waktu resepsi tu... Banyak juga dapat komen negatif dari saudara mara tentang PA system yang ayeen hire nih.. haishh!!! myampes!! sound system x best!! x dengar langsung apa yg die bebel.. sampai die jemput makan beradap pun x dgr.. haishhh!!!

3) Boleh dikatakan ramai saudara mara ayeen yang tak ada sewaktu majlis ayeen.. maybe sebab ramai yg duk jauh n majlis ayeen pun pada hari ahad,jd semua orang pun serba salah sebab esoknya kerja.. ramai juga sepupu2 ayeen yang tak ada sebab kene hadiri program2 kat opis .. tp xpe.. hehehe.. yang ada ni pun dah mencukupi.. Alhamdulillah selesai dengan jayanya..

  Tu je la antara ketidakpuasah hati ayeen..heheh.. tapi betul la orang kata kan.. kalau kita kahwin ni byk sgt rezeki masuk.. Ya Allah syukur sgt2.. ramai betul penaja majlis ayeen ni.. ecece bajet retis.. huhu.. antaranya

1) Kawan abah sponser bag untuk doorgift sebanyak 1200 pcs.., bunga telur 600 pcs siap dengan telur2 rebus skali, siap sponser duit lg,...Alhamdulillahh

2)Jiran ayeen sponser tarian zapin n gannam style untuk majlis resepsi..haahahah.. sehari sebelum majlis Kak Aisyah cakap nak sponser..Ayeen apa lagi, rembat je la..rezeki2..

3) Dan yang terakhir alhamdulillahhhh.. duit yang dihadiahkan tetamu sangat2 cukup untuk bayar kos2 selepas kahwin, banyak lebih untuk dibuat belanja pergi Honeymoon,,hoyehhhhh!!! Terima kasih para tetamu dan saudara mara, sahabat handai yang datang memeriahkan majlis ayeen...


     Dan ketika ayeen menulis entri ni.. Ayeen baru balik dari honeymoon dengan asben..4 hari 3 malam di Krabi ,Thailand.Sebab tu baru dapat nak update blog skrg memandangkan sangat BZ.. dan minggu depan Bz pulak dengan resepsi belah suami di Kedah.. Hope semua bejalan lancar,,Amin..


Untuk tatapan rakan-rakan blog,,..


                      





                

                    


P/S ; Ayeen rembat je dari pic kawan2 sebab tak dapat soft copy lagi dari photographer..heeeeeee
Sharing is Loving :}

12 comments:

cik ems said...

Cantik! dan tahniah! :)

AyongAtikah Zaid said...

alhamdulillah...congrats puan ayeen!semoga bahagia hingga ke syurga...btw, baju2 cntk! hehe...

orked violet @ SYA said...

ayeennnn!!! baju cantek La!!! serious! tetibe cm suke bj kaler turqoiseeeee..! Ngeeeee =)

Tahniah dear~

ayeen muhammad said...

Cik ems..
tq dear

ayeen muhammad said...

Ayong
cantik ke baju ayeen?? biasa je pun..heeee.. anyway tq dear..

ayeen muhammad said...

orked..
hehehhe.. haipz tersuka?? hehehe..mmg warna turqoise sgt cantik kn,. tp ni pastel turqoise..

cik mah said...

Hai puan ayeen...hehehhe...cantiknyer....

ayeen muhammad said...

Puan Mahhhh...
puan mah lagi cantik..heheheh

sarahhernyzar said...

alhamdulillah. selesai semuanya. tahniah dear. :D

eddany @ WE said...

wewittttttttttt gojes lah Ayeen!!! suka3... congrats dear~

ayeen muhammad said...

sarah..
tq pasni kamu pula..

ayeen muhammad said...

WE..
tq dear..heee

Related Posts with Thumbnails