welcome note

Jum jadi follower saya!

kahwin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

KLIK KLIK INI

online user

KLIK KLIK SINI

Oct 24, 2012

Cuti-cuti Sabah bah!!! Day 1.

Salam 1 Malaysia
                          Amaran Ini Entri Bergambar!!!

    Hai apa kabar bah!!! aik  tak payah nak berbah2 sangat la..Ku tumbuk muka kao!!!! bak kata Johan..hihi.. Acctually..cecewahh pada 2-4 oktober hari tu me and da gang seramai 8 orang bercuti-cuti ke sabah, Lama juga la rancang dari bulan 7 akhirnya terbang juga kami ke sabah, Dengan menaiki kapal terbang tambang murah Air Asia, now everyone can fly!! Tiket aku pergi balik rm258. Ok la tu kan. Perjalanan dari LCCT ke Lapangan Terbang Kota Kinabalu terminal 1 mengambil masa 2jam setengah.. kematu jugak punggung..hehehe kami berlepas pada pukul 1020 dan sampai 1255

Posing dulu..
Da sampai LTKK
     Keluar je dari Lapangan terbang ni, kami disambut oleh pemandu pelancong kami, SAM nama die, orangnya sangat sempoi,ada iras-iras Jimmy Palikat..hehehehe, bleh contact GTE travel & tour.

Dalam van persiaran..Happy da sampai..
   Kami dibawa Jalan-jalan di sekitar bandar Kota Kinabalu dan diberi penerangan tentang tempat-tempat menarik di sekitar Kota Kinabalu. Sam sangat kelakar dan peramah, sangat best.Tempat menarik pertama ialah bangunan tertinggi di Sabah . Lupa la nama, tapi bangunan ni seakan-akan bateri energiser bak kata SAM..hehehe
Melompat!!
Kan?? pic ni yang senget, bangunan tu x senget..hehe
                                   
   Next kami dibawa ke Floating mosque, ataupun masjid terapung di Kota Kinabalu, Santek sangat..

                               

                               


  Dah penat berjalan-jalan akhirnya kami dibawa ke condo tempat kami menginap untuk 3 hari, yang diberi nama..Jeng jeng jeng.. tengok gamba je la,.. condo ni ade 3 bilik..memang sangat besar la,siap dengan semua peralatan memasak, peti ais,.

cantikkan? sangat selesa..
     Kami dihantar ke hotel dan aktiviti bebas pun bermula, rehat2 sekejap pastu kami pun keluar cari makan memandang kan dah petang, perut pun mintak diisi.. Sam akan kembali jemput kami untuk dinner di floating restoran ataupun restoran nelayan pada malam nanti.

ni after makan, jalan-jalan sekitar pasar. fresh2 semuanya
Pasar filipina/pasatr kraftangan
                                     
Pasar ikan masin
Depan pasar filipina ada ramai sangat tukang jahit lelaki

  Dah penat Jalan-jalan.. kami pun balik rehat dan siap-siap untuk dinner malam nanti katanya akan ada persembahan tarian kebudayaan negeri Sabah.. tak sabar rasanya.. dan malam pun tiba.. jeng jeng jeng...............

                                  

Sam di hujung kanan.. sporting habis..hehehe
                                 
Makan sambil tengok persembahan..heaven!!

                               

sesi bergambar

   lepas tu kami pun pulang dan menyambung aktiviti berjalan malam.. untuk pengetahuan semua di Kota Kinabalu terdapat pasar malam yang akan dibuka setiap hari di Kampung Air dan Sinsuran, apa lagi mencuci mata la melihat mutiara-mutiara yang dijual. Rata-rata para peniaga menjual mutiara. so kalau nak harga yang murah sikit berbanding di pasar kraftangan boleh la pergi ke pasar2 malam ni.. Kene pandai tawar menawar.

Nantikan sambungan untuk hari kedua...............bye bye.. Aramai Ti
                  
 P/S:   kredit to ;Falah untuk pic pic yang santek.

Sharing is Loving :}

5 comments:

farah wahidah said...

GUNE TRASPORT TAK JALAN2 DI SITU....

farah wahidah said...

kamu gune trasport enggak di sana?

farah wahidah said...

GUNE TRASPORT TAK JALAN2 DI SITU....

ayeen muhammad said...

farah wahidah
memandangkan hotel kami dalam bandar KK.. kami hanya berjalan kaki sahaja ke tempat2 di atas. tetapi tempat yang agak jauh mmg kene pakai transport.. kamu boleh menyewa kenderaan..

ngumbang said...

Boleh tahan! Kalau macam tu lain kali terbang lagi di kawasan Sarawak. Sabah sememangnya ada banyak tempat menarik.

Kalau Sarawak 5 hari pun tak cukup. Anyways, nak share-share. Inila laman web yang saya gunakan untuk buat pilihan melancong.

Berbaloi tau?!

http://www.facebook.com/MASwings

Related Posts with Thumbnails