welcome note

Jum jadi follower saya!

kahwin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

KLIK KLIK INI

online user

KLIK KLIK SINI

Oct 1, 2012

Kad kahwin print sendiri atau tempah?

       Salam 1 Malaysia

     Hai selamat petang, Btw esok aku akan bercuti ke Sabah bah.. so hari ini aku tinggalkan satu entri tentang persiapan kahwin sebelum entri tentang percutian pulak muncul lepas ni..hehhehe. Nak tanya korang la kan korang prefer kad kahwin korang tu di design n print sendiri atau tempah?, aku tahu rata-rata suka tempah je benda-benda kad kahwin ni, yela senang sediakan duit je tahu-tahu dah siap, Tapi kalo orang yang cheapskate macam aku ni macam mana pula? heheheheheh.

      Anyway aku memang dah ada 4 design kad kahwin yang aku design sendiri cuma aku tertanya-tanya la sama ada aku nak print sendiri, upah orang print je guna design aku ataupun suruh je vendor kad kahwin tu design n print. pilihan aku ada dua la kan 1) design dan,print sendiri dan 2)design sendiri tapi upah print. Warghhhhhhhhhh sangat pening..

    Kalau aku print sendiri memang jimat tapi banyak masa yang perlu diperuntukkan la kan.Kalau upah print mahal pulak kosnya,lebih kurang je dengan harga tempah kat kedai, tak habis-habis cheapskate aku ni kan..bajet 2013 la katakan heeeeeee.Wat apa nak berhabis duit banyak kat majlis kahwin tu  kehidupan selepas kahwin pun nak pakai duit banyak juga mana nak sewa rumah, beli perabot. So harus lah aku cheapskate..hahahah

    Contoh design aku yang tak seberapa, yang ni guna microsoft word je, saja cuba-cuba design, nanti akan dilipat 3.








 So apa pendapat korang ye??


Sharing is Loving :}

9 comments:

Dian Murabbi said...

in my opinion better print sdr jerk..jimat sgt kot..klu tempah kedai mahal..alik2 org buang gak kad tu..kehidupan lepas kawin lg penting :P

Dian Murabbi said...

in my opinion better print sdr jerk..jimat sgt kot..klu tempah kedai mahal..alik2 org buang gak kad tu..kehidupan lepas kawin lg penting :P

ayeen muhammad said...

yup Dian..i print sendiri jugak.. nnt i review pasal my wedding card..

Mohd Nor Azra said...

Azra

Salam, apa khabar tuan blog, saya nak kawen dah, tapi nak wat kad kawen sendiri, tgk blog saudari smart je idea design kad kawen pakai word. leh tak email saya softcopyner??mohdnorazra_mdadib@yahoo.com
thanks a lot ya=)

Farah Wahidah said...

salam,boleh x saya nk softcopy kad kawen..cantik laawk..hehhe

Farah Wahidah said...

salam leh x send softcopy kad kawen,cantik la..bfarah@bradken.com

Farah Wahidah said...

salam,boleh x saya nk softcopy kad kawen..cantik laawk..hehhe

Ayu Zan said...

waa..comel.

Ayeen Muhammad said...

sory dear.. softcopynya ada dlm lappy yg jahanam..x sempat nak buat back up.. last2 tak guna pun design yang ni

Related Posts with Thumbnails