welcome note

Jum jadi follower saya!

kahwin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

KLIK KLIK INI

online user

KLIK KLIK SINI

Apr 2, 2013

Honeymoon Krabi part 1..

Salam B2B dan Ex B2B sekalian,

       Setelah sekian lamanya tanpa sebarang entri hari ni Ayeen menggagahkan diri untuk mereview Honeymoon kami di Krabi..Gembira sangat sebab En asben dah kembali ke pangkuan setelah pulang ke  kampung  selama seminggu sedangkan Ayeen dah start keje..sobsob..Hari ni baru la rasa ada semangat cikit, gagah la jugak, kalau  tak demam la sakit tu la sakit ni la..hihihi.. Yeayyyy!!!



     Ok Tanpa membuang waktu..... Meh Ayeen cerita dari awal sampai akhir aktiviti kami,. bermula dari tunggu flight, beratur nak naik flight sampai la pulang semula ke Malaysia , 15-18 mac 2013.. heeeeeeee..


      Berbekalkan matawang THB(Thai Bath) sebanyak 12000tbh maka kami berdua beriringan menyelongkar khazanah di bumi Krabi... Bermula dengan Menaiki pesawat Air Asia AK1968   yang sungguh anggun berwarna merah...hehhehe.. Amaran Entri Ini banyak gambar ye..heeee.. Enjoice!!


Thai bath.. Feeling kaya sekejap..hihi
                   



Weeeeeee.. dah nak naik kapal terbang!!!
      Perjalanan Mengambil masa selama 1 jam 25 minit je hasil kecekapan Pilot dan flight attendance yang bertugas.. Syabas betta!! hehee... Yang penting waktu krabi dengan malaysia ialah lewat sejam ok..

      Setelah itu kami disambut oleh travel agent (See Tho travel) yang sudah sedia menunggu memegang nama kami..auwww.. suka.. Kami tak bersendirian kerana  ada keluarga india dari malaysia juga bersama-sama kami.. awat ayat aku poyo sangat nih..hihihi..

    Memandangkan ayeen ambik pakej free and easy di Matta fair, jadi kami hanya berjumpa dengan travel agent kami hari pertama dan hari terakhir je.. Pakej yang ayeen ambik ni 4 hari 3 malam free 4 island tour dan free city tour on last day, include return airport transfer.. Perjalanan dari airport Krabi  ke Ao Nang iaitu tempat kami menginap adalah lebih kurang 30 minit, kalau pergi ke krabi tempat utama yang menarik adalah Ao nang, tempat tumpuan pelancong..

       Dan.. kami pun da sampaiiiiiiiii... Hotel Krabi la Playa  nama diberi,waktu nak checkin ni kami dihidangkan dengan jus mangga untuk membasahkan tekak,. sungguh nyaman..heeeeeee..

                                         

                                          





superior room cukup besar untuk kami berdua..
                                                     
                 
comelkan anak gajah kami..tp cadar yang agak kedut, mencacatkan skit..

swimming pool yang superb cantik!!

antara yang menarik drinking water botol kaca..         
     
      Setelah merehatkan diri lebih kurang 2 jam, solat dan mandi,kami pun tak membuang masa mencari motor untuk disewa.. Jangan risau kat Ao nang ni bercambah tempat sewa motor di sepanjang jalan.. pilih je yang mana cantik..hehhe.. Bila dah dapat motor tu apa lagi berjalan sakan la menjelajah segenap polosok Ao nang ni..

        Sempat juga kami pergi ke Krabi Night Market yang dibuka pada hari jumaat, sabtu dan ahad.. Bayangkan lebih kurang 20 minit naik moto ke bandar krabi, dah la tempat orang nasib baik tak sesat...hehehhe.. Bak kata pepatah malu bertanya sesat jalan, jadi ringan2 kan lah mulut bertanya kat penduduk tempatan ye... bab-bab bertanya diserahkan kepada En asben la kan sebab beliau berdarah siam..heeeeeeee ( mak mertua sy Mrs Nitthaya ok) ...hehehhe


Dapat moto isi minyak dulu..Menarik x? 

   
Pemburuan pertama Pancake banana + nutella..
                                           

                           
Yummay!!!!
Yamaha Fino.. Malaysia tak da kalau ada, ayeen beli dulu..hehehehe
Jalan2 tepi pantaii 
                      
                               

jalan-jalan ke krabi night market.. di atas ni mercu tanda bandar krabi..
Faham???





Antara yang Menarik di Krabi Night Market

      Ok ini sabun.. sangat kretif kan..

Ini aiskrim goreng dengan nitrogen..sedap sgt,,
Prosesnya..

Padthai( kueh tiaw goreng siam) sgt sedap!!!
Paling femes!! banana pancake lagi!!

YUmmmmm..
Burppp muka kekeyangan...


          Cenderahati kebanyakkannya kami beli disini sebab murah lagi dari Ao nang, Krabi night market ni sebenarnya siap ada persembahan kebudayaan di pentas, persembahan kanak-kanak, memang terbuka.. Best sangat sambil makan sambil dengar nyanyian dan tarian...Dalam pukul 10 waktu thailand kami pun bertolak pulang ke Ao nang dengan menaiki moto kami yang chomel lote itu..hihihi.. Dan Aktiviti malam pun bermula.. OPPPPPPSSSSSSSS!!! hehehe

  Berjumpa lagi di Honeymoon krabi part 2.. stay tune..hehehhehe..

  Salam...




Sharing is Loving :}

7 comments:

NinaAz said...

Vavava. Nina hari ni baru nk buat review krabi. Memandang en hubby dah fly ke sarawak pagi tadi. Sob.sob. so. Ada masa utk update. Hujung bulan 5 baru dpt jumpa. Sedih x? Huuuu. Nangis!

Diyana said...

cute nye moto tu...
plus kaler putih.. tmbh cute...
heee~

khadijah said...

hubby ayeen pandai ckp siam ke? senang la camtukan.. pastu nak bawak motor tengok tanda jalan kira hebat gak ni, klo dija naik teksi je la.. tak pernah gi krabi lagi.. next time in sha Allah

Dayah Danisha said...

Kak ayeen : Perhh ! Naik kapal terbang .. Terngin nk naik .. :D Btw happy haneymoon

Princess Feyqa said...

wah mcm best je g krabi? tp en tunang xmau g thailand or indonesia utk honeymoon huhu. kalau g korea, fyqa dah muak lak.. tp cm best je eskrem nitrogen tu!

ainil fazieda said...

ihik :) comel la moto tuh .

SharHanah® said...

Salam kenal... sy tengah cari info pasal Krabi banyak²... bulan 6 nanti nak terjah sana :)thanks a lot 4 ur info :D

Related Posts with Thumbnails