welcome note

Jum jadi follower saya!

kahwin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

KLIK KLIK INI

online user

KLIK KLIK SINI

Apr 3, 2013

Honeymoon Krabi Part 2.

Salam B2B dan EX B2B sekalian...


     Maka tibalah masa untuk Ayeen mereview Honeymoon krabi part 2, iaitu hari ke 2 honeymoon kami... Untuk hari ke 2 aktiviti kami ialah 4 island tour.. ok ini Free of charge ye sebab termasuk dalam pakej cuma Ayeen upgrade tambah 500bath sorang untuk tukar kepada speed boat..laju skitttt...hehehe.. Kalau tidak kami diberi Long Tail Boat... nanti ayeen tunjuk perbezaan nya ok.. Ok entri ni lagi banyak gambar-gambar yang menarik, pemandangan yang cantik2..teruskan membaca ok..


    Seawal jam 8.30 pagi waktu thailand kami dijemput oleh wakil tour yang akan membawa kami ke 4 Island. Ok sangat punctual ye.. memang tepat 8.30 kami dijemput di lobi hotel.. Suka suka!! Maka dengan menaiki Tuk tuk kami dibawa ke jeti,.. Masa dalam tuk tuk Asben ramah sangat, semua pelancong die tegor..dari Jerman dari thailand.. semua la..hahaha
       
Tengah bersiap asben gedik tangkap gambar..hihi
Ini lah Beg berkelah kami yang hotel sediakan..sukaaaaaaa sangat...
                                                                                                                               
Dalam tuk tuk

   Ok 4 island ni terdiri dari 4 pulau , jadi maknanya kami dibawa berjalan di keempat-empat pulau tersebut.. best kan.. Antara nama-nama pulau ialah..
1. Tup Island
Memang best sebab dia ada sandbank yang connect 2 pulau.. boleh jalan kat sandbanks pergi pulau yang satu lagi.. tapi still kena jalan dalam air tau.. tapi paras betis ke paha la.. kalau air pasang, boleh sampai  ke paras dada orang dewasa,

2. Chicken Island
Tempat nak snorkeling...

3. Poda Island
Tempat nak rilek, mandi laut, snorkeling..

4. Railay Island (Phra Nang Cave)
Ada pantai cantik dengan cave yang cantik siap ada kumpulan boat yang menjual macam-macam makanan. Bak kata tour guide tu dah macam 7-Eleven semua ada..hehehe



Di Tup Island
Ni la Long tail boat.. Di Tup island
Cetek kan boleh nampak pasir.. boleh jalan ke pulau lagi satu..

Suka pic ni.. sesi bergambar je kat sini
Lompat si katak lompat
                                 
Amboi santai sungguhh..
           
  Di chicken island                   



Bersnorkling... Cantik kan ikan tu..

 Di Poda island, kat sini tempat berehat, Buffet lunch di sini dan boleh mandi manda juga..

Abaikan pemandangan di sebelah kanan anda,.hihi
Muka kekenyangan dan kepenatan bersnorkling

Dalam kotak merah tu ada air mineral banyak sgt..free flow!!
 Di Railay island (Phra Nang Cave) sesuatu yang menarik di sini.. jeng jeng

Jalan nak pergi ke Phra Nang cave
                                       

Kenapa ramai sangat orang tu..Misteri..jeng jeng jeng..
Apa ni??? hehehhe.. replika penis.. sangat banyak..
paling besar..hihi
Ni la kisahnya..hahahahha.. macam-macam..

   Dalam pukul 3 ptg kami pun pulang semula ke jeti.. Tuk tuk sudah sedia untuk membawa kami pulang ke hotel masing-masing.. sangat penat.. Balik mandi-mandi dan berehat.. Malam Keluar la jalan-jalan kan.. dah sampai tempat orang sayang kalau duduk dalam bilik tidur je..





Peha besar di situ..hahahahha

Ok cover skit..hihi.. seluar tu made in thailand..heheh


Ok tamat sudah.. nantikan Honeymoon Krabi part 3 ye..Salammmmmmmm..


Sharing is Loving :}

8 comments:

NinaAz said...

Wahhh. Cantiknyaaa kt sini..awwawa. best3. Next trip nina nk g 4 island pulak. Tp xtaw bila. Haha.

ainil fazieda said...

bestnya :) cantik pulau2 tuh .

Cik Jelita said...

bestnyer dapat p pulauu...

sarahhernyzar said...

cantik seluar pelangi. eh itu yg ku komen? bhuahahhaa. bestnya berhoneymoon. sonok g krabi.. ramai review mmg best ke sono.

khadijah said...

best2 dpaat amik gambar banyak tempat cantik.. waaa nak gi krabi gak :)

ayeen muhammad said...

Dija..

G tempah tiket cepat2..heheheh

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

waaaa.....bes nya!

Miss Dilla said...

ayeen..leh x email dila kat joyahlovemeon@gmail.com..

*erk..ayt pusing2.. ayeen contact dila pakai emel ayeen jap leh.. nk tny sal krabi...huhuhuhu

Related Posts with Thumbnails