welcome note

Jum jadi follower saya!

kahwin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

KLIK KLIK INI

online user

KLIK KLIK SINI

Apr 4, 2013

Honeymoon Krabi part 3 -Phi Phi Island-

Salam B2B dan EX B2B  sekalian...



              Kali ni review untuk Part 3 Honeymoon Krabi.. untuk hari ke 3 ni ayeen ambik pakej pulau lagi.. kali ni Phi Phi island tour.. Yang ni bukan free lagi tapi beli..hihihi,. Ayeen beli pakej ni waktu jalan-jalan kat area Ao nang sambil cari-cari motor untuk sewa pada hari pertama... Ayeen beli pakej ni pun dekat tempat sewa motor, senang.. Dapat la 1100thb untuk sorang, . Murah la dari travel agent ayeen ambik 1400tbh untuk seorang.. Sewa motor plak 200thb sehari.. Rm20 la maknanya untuk sehari, murah sangat..hihi

         
         Travel agent dari Ao nang Orhid akan jemput di lobi hotel pada pukul 8,30-8.45 pagi katanya lah.. jadi dalam pukul 8 pg kami turun together2 pergi breakfast dulu kat hotel...hehhehe.. Makan sampai kenyang tak hengat, Nasib baik tak ada yang mabuk laut..heheheh

Habis licin dah..hihi

      Punya la laju kami makan takut orang dr travel agent tunggu..hehehe.. nasib baik la tak sampai lagi.. dah 20 minit tunggu tak ada tanda-tanda pulak orang travel agent datang..Owh hari ni sangat tidak punctual..En Asben pun g kat reception counter n mintak tolong diorang call kan pihak Ao nang orchid tuh..Dalam 10 minit lagi katanya..ok lah tunggu je la..

    Tak lama lepas tu nampak la bayang tuk tuk kami..Ok tak ada gambar kat sini sebab time tu tak ada mood bergambar..hehehehe,,.Perjalanan di teruskan ke pantai Ao nang.. dah sampai terkejut tengok. Bot besar sangat n orang pun ramai sgt nak naik speed bot yang sama dengan kami.. Patutla lambat..hehhehe ada la dekat 100 orang kot dalam bot tu..ntah la tak kira tapi sangat sesak..hihi, Ke 4 island kami naik speed bot yang kecik je,dalam 15 orang.

lebih kurang macam ni..sesakkkkkk... TQ pakcik google.. tak sempat ambik pic bot..hihi
 
      Ok dah masuk bot, kami duduk kat depan.. wah best!!! Panas tapi tak apa, ada topi n ada sunblock..
memang sesak sangat sampai ada yang kene berdiri..hehehe.. Nasib baik kami dapat duduk...best2..

Panas pun steady je..hihi
Ni la untungnya dok depan.. nampak semua pemandangan cantik..
   Tempat perhentian yang pertama ialah Bamboo Island!! tapi bak kata si pemandu pelancong kami, sekarang dah tak ada buluh.. so nama terbaru pulau ni No Bamboo island..hahahha.. pandai buat lawak!!! Di beri masa selama 45minit untuk berjalan2, dan air coke sorang sebotol.. apa lagi..Posing time..hehehe

free flow.. minum la sampai muntah pun..


Ala-ala mak jemah..hahahaha


suka sangat dengan inner aairaa dari Alhumairah contemporary ni..




        Dah habis 45 minit yang diberi lepastu kami dibawa ke Viking Cave.. Passed by je untuk ambik2 gamba.. sangat cantik lah!!! Viking cave ni katanya tempat  bela burung untuk diambil sarangnya,,Bird nest yang popolar tu..heeeee..






Sangat cantikkann..
crystal clear water..
    Next Stop kami ialah ke Maya Bay.. Ni la lokasi penggambaran Filem The Beach lakonan Leonardo Dicaprio,..siapa penah tengok???? hehehe.. Kat sini pon tangkap2 gambar n jalan-jalan sambil makan jagung bakar..hehehehe





                   
Abaikan pemandangan belakang..hihi


     Next stop kami di bawa untuk snorkling, ada 2 tempat ye kami bersnorkeling..Best sangat bermain-main dengan ikan.. tak hingat la nama tempatnye..hehehhe


Nampak roti je beribu-ribu ikan serbu kami..hahahahah



Ok ni ikan paling besar skali dalam sejarah..hahahah
Peace yo dalam air...


   Kalau korang perasan kan, ikan yang sama je kan yang ada.. tak abis-abis ikan yang kuning tu.. sebenarnya banyak spesis ikan yang mati disebabkan tsunami dulu.. jadi memang banyak ikan dah tak ada.. Tunggu ye part 4 sebab kita akan melawat tempat pemuliharaan ikan..Kat situ kebanyakkan ikan diternak semula..Nemo pun ada..

  Setelah penat bersnorkling bagai, tibalah masa untuk makan.. Kami singgah di Phi phi Don.. kat sini memang di sediakan buffet makanan yang termasuk dalam pakej.. memang berbaloi,. makan sampai termuntah ye.. hehehhe, makan dan jalan-jalan lagi sambil beli keychain..

Buffet style..sedappp!! yang penting HALAL

     Lepastu kami pun dihantar balik ke jeti tour tamat pada pukul 4 ptg.. Dalam perjalanan balik dihidangkan buah tembikai dan nenas..yummay!!
Subhanallahhh...cantik!!
NAk balik dah,, minum coke dulu.. Bye2.
       Dah sampai ke hotel, kami berehat2 dulu..pastu terus keluar g jalan-jalan.. pusing2 area Ao nang , Hantar motor sebab esok nya nak balik dah.. lepastu jalan kaki la kan sekitar ao nang sambil cari baju krabi untuk dibawa pulang..Dan  malam tu kami pekena masakan thai kat salah satu restoran halal kat Ao nang.. Chaba Thai..mabeles sampai kene 950thb = RM95..hahahhaha.. Mahal tapi seafood memang fresh,..rasa kemanisan ikan, udang n sotong.. layan pic meh..


Lepas beli tshirt tetibe tenampak spider monkey ni..sgt jinak..sukaa!!!
cucuk2 versi thai..
ini menu wajib ye..
 
 

sangat sedap..sesi abeskan bath..
Jalan Sepanjang pantai Aonang nampak orang hidupkan tanglung!!.. 

  Masa untuk pulang dan berehat.. esoknya sebelum balik kami ada City Tour dan free lunch sebelum Terbang pulang ke Malaysia..Stay tune untuk Part 4 pulak....Terima kasih kerana membaca..


                    


Sharing is Loving :}

3 comments:

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

bes nya gi krabi... :)

cha said...

cantiknya u. clear giler air dia huhu. pancake tu memang femes kan antara blogger2 kita hihi. bilala i nak sampai sane ni

ayeen muhammad said...

Cha..
memang cantik sgt.. yup pancake tu memang wajib kalau sampai krabi..

Related Posts with Thumbnails