welcome note

Jum jadi follower saya!

kahwin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

KLIK KLIK INI

online user

KLIK KLIK SINI

Nov 15, 2012

Cuti Sabah Part 2



   Salam

      Heeee.. Lamanya tak update entri tentang cuti-cuti di sabah ni... heeeee biasala B2B kan mesti la sibuk post entri-entri tentang persiapan perkahwinan.. Ok hari ni aku akan update la Cuti-cuti sabah kami pada hari ke 2.. kalau tak baca lagi part 1, sila Klik sini ye Cuti-cuti Sabah Part 1

       Ok hari kedua 3/10/2012, Sam si pemandu pelancong kami akan tunggu di perkarangan hotel pada pukul 8.30 pagi, jadi semua bangun awal ye pada hari tu sebab terlalu excited nak pergi snorkelling ke Pulau Manukan dan Pulau Sapi, siap2 semua pastu kami turun breakfast dulu.. Haruslah kan...heeee


muka suci makan breakfast..hahahaha
                             

muka bangun tido..

    Dah mengisi perut semua kami pun bertolak la ke Jasselton Point dalam 10 minit je perjalanan dari hotel kami ke situ.. Jasselton point ni ialah jeti untuk ke Pulau-Pulau yang aku beritahu kat atas.. Selain Pulau Sapi dan Pulau manukan, Pulau Mamutik juga terkenal.. ketiga-tiga pulau ni terletak ni Taman Laut Tunku Abdul Rahman Park.. Sebenarnya kat Sabah ni terlalu banyak pulau-pulau nya, yang tak ada nama lagi pun banyak..hahahaha.. Ketiga-tiga kat atas tu antara pulau yang terdekat la dengan Kota Kinabalu, yang lain-lain tu jauh sangat... kalau korang banyak masa apa lagi singgah la ke Pulau Sipadan danPulau Mabul. Sampai di Jasselton sempat lagi kami berposing sebarang dua..heee...

Ondaway ke Jasselton Point

Dah sampai...
                  

Subhanallah sangat cantik.....

NAk naik bot...Excited!!!
                     

Sam pun ikut kami...terbaikkk!!
Bot da jalan..

terbang tudung..haaaaa
Dah sampai di Pulau Manukan..

   So aktiviti kami di Pulau Manukan ialah Snorkelling!!! yahoooooooooooo.. semua pun tak sabar dah.. Tapi kan sedih sebab kami hanya di benarkan snorkelling kat pesisir pantai je.. Hurmmm Bahaya katanya.. banyak landak laut..hihi, tapi tak apa tetap enjoy dengan kawan2..heeeeee

Aksi lompat sebelum snorkelling

                            



                                           

                                    

ikan buat bentuk LOVE
Gangnam style Sabah!!
ikan-ikan yang sangat cantik

                                  


    Ok setelah berendam-rendam di Pulau Manukan.. Kami beralih pula ke Pulau Sapi.. Pulau Sapi ni sangat cantik.. Lagi cantik dari Pulau manukan...Pelancong pun ramai ke Pulau Sapi ni salah satu sebab kerana di Pulau Sapi ada disediakan Pakej BBQ.. Dah include dalam pakej kami.. heeeee.. Jadi kami sambung snorkelling di sini dan menikmati kelazatan BBQ..makan tepi laut ohhh heaven!!


                                  


BBQ time.. ni la menu-menunya.. Sedapppp

DAh Tiba masa untuk pulang.. I LOVE SABAH!!
Sorang satu pekene ice cream..yummay!!

    Tu lah sikit sebanyak aktiviti kami pada hari kedua... Best sangat pengalaman ni, lagi2 kalau pergi ramai-ramai.. Heaven.. KAlau berpeluang memang nak pergi lagi ke sabah ni.. Hati saya rindu!!! .. Sampai di hotel dalam pukul 3 petang.. masing-masing pin buat aktiviti sendiri.. ada yang pergi spa dan ada yang tido termasuk la aku.. hahahahahha.. Malam ni kami akan dibawa ke restoran tempatan untuk dinner,, Free lagi. include dalam pakej..



                             

                              

   Selepas dah makan- makan kami singah lagi membeli belah dan memborong.....

Cari kuih cincin



Cari belacan, ikan pekasam, udang kering

                                 

Beli brooch bermutiara..wahhh

        Begitulah aktiviti kami pada hari kedua.. JUmpa lagi di hari ketiga ye.. bye..
                             


Sharing is Loving :}

13 comments:

missGogreen said...

bestnye pergi bercuti ramai2 cam tu :)hi salam perkenalanhttp://cikgogreen.blogspot.com

ayeen muhammad said...

missGogreen

memang sabgat2 besh..hihi

mishz aenil :) said...

wow ! best . teringinnyaaaaa . bila lah dpt p sna kan ?

jum ke blog sy , ada entry baru :)

Anonymous said...

I'm not sure where you're getting your information, but great topic.
I needs to spend some time learning more or understanding more.

Thanks for excellent information I was looking for this information for my mission.
Also see my page :: file management

Mrs Nelly Bouquet said...

your story makes Sabah sounds so interesting... sila la datang lagi.. :)

mrsnellybouquet.blogspot.com

ChintaUOweyz said...

it's sounds good! Bln april ni sy akan ke KK with my hubby but still x confirm nk amek tour guide mne lg.. huhu..pls update d next days u guys kt sane k.. tq

http://chintauoweyz.blogspot.com/p/aura-puteri.html

elan edora said...

salam perkenalan.....

elan edora said...

agak dlm brp rm bagi setiap org utk pakej yg dikenakan ini..its sound interesting..

elan edora said...

agak dlm brp rm bagi setiap org utk pakej yg dikenakan ini..its sound interesting..

elan edora said...

salam perkenalan.....

ayeen muhammad said...

rm 400 lbh untuk seorang utk 3 hari 2 malam beserta penginapan dan makanan..tu tak termasuk flight.. sepanjang 3 hari mmg makanan disediakn..

cik lolipop said...

company mane yer kamoo pilih..??sekali dgn apartment tu ke..??

ayeen muhammad said...

cik lolipop
leh try cari pasal travel agent ni. GTE travel and tours.

Related Posts with Thumbnails